Betrouwbaar en integer

Op m’n 17e kwam het in me om verloskundige te worden en vanaf dat moment ben ik met ‘nieuw leven’ bezig. Ik ging naar de (toen nog) Vroedvrouwenschool in Heerlen. 18 Jaar werkte ik als verloskundige. Vele aanstaande ouders begeleidde en ondersteunde ik en zag ik vele nieuwe levens geboren worden.
Ik zag vele oogjes die opengingen en het eerste daglicht zagen. De één keek helder en aanwezig, de ander nog wat slapend en in zichzelf, maar altijd was de bezieling zichtbaar.
Met de geboorte van een kindje zag ik mensen aan nieuw leven beginnen; er werd ook een moeder, vader, broer, zus, opa, oma geboren. Ik zag de grote verandering, een transformatie in hun leven.

Mijn werk in de geboortezorg vervolgde ik als verloskundig echoscopiste en centrummanager van een echocentrum. Bij het zien van de ongeboren kindjes op de echo’s besefte nog meer hoe geweldig wonderbaarlijk de ontwikkeling van nieuw leven is. Immers vanuit de samensmelting van de eicel en de zaadcel trekt zich een ziel aan en ontwikkelt zich een embryo. Na 3 1/2 week en zo klein als een rijstekorrel is er beginnende hartslag. En 10 weken na de bevruchting is er al een volledig mini-mensje aanwezig met alles erop en eraan. Vervolgens groeit het maandenlang bij moeder in de buik, veilig en geborgen, tot het moment dat het geboren wordt en de eerste ademteug neemt.
Er zal geen wetenschapper zijn die dit hele proces ooit zal kunnen ‘nabouwen’, zo wonderbaarlijk omvattend is het leven.

Mijn eigen moederschap

Zelf mocht ik drie prachtige zonen het leven geven en het moederschap beleven waar ik innig dankbaar voor ben. Wat veranderde er veel toen onze eerste geboren werd, wat een impact had dat op mijn leven. Dat ging lang niet altijd van een leien dakje, zeker niet. Naast dat er in praktische zin veel veranderde, leerde ik lagen in mezelf kennen waar ik voorheen geen besef van had, of op z’n minst zogenaamd nuchter in was. En nu speelden emoties soms hoog op en had ik ermee te leren omgaan.

Ondertussen had/deed ik ‘gewoon’ m’n werk in de verloskundige praktijk, wat geweldig was, want ik genoot van het begeleiden van aanstaande ouders én van het begeleiden van de bevallingen. Echter, de organisatie eromheen verliep niet altijd fijn en viel me te zwaar. Later zou ik begrijpen dat ik vaak onvoldoende bij mezelf was, niet goed genoeg voor mezelf zorgde, want ik wilde sterk zijn om al die ballen in de lucht te houden. Dat vereiste uiteindelijk aanpassing en verandering op persoonlijk en beroepsmatig vlak om de nieuwe balans te vinden.

 

‘Zicht op nieuw leven’

Op enig moment kwam ik in rumoeriger vaarwater en ging het roer om. Ik ging bij mezelf te rade, vroeg daar hulp bij, en doorleefde processen die bijdroegen aan mijn persoonlijke ontwikkeling, wat is er nog meer (verborgen) in mij? Wie ben ik in essentie?

Vervolgens voelde ik: ‘Zicht op nieuw leven’… het leven is oneindig en er is zoveel in te ontdekken en te leren! En dit is waar ik verder mee wil, wat ik wil uitdiepen, wil doorgronden, wil uitdragen.
Ik voelde een roep de tot dan verborgen aspecten in mij volledig de ruimte te gaan geven. Hiervoor had ik mij op persoonlijk vlak verder te ontwikkelen, naar binnen te gaan, aspecten in mijzelf aan te kijken, had ik overtuigingen te transformeren, patronen los te laten. Het was niet altijd makkelijk, maar alles waard om te zijn waar ik nu sta. In de verruiming van mijn bewustzijn ontstond er een nieuw leven, volgde er verrijking in mijn leven. Bracht het ‘Zicht op mijn leven’.

Hiermee wilde ik verder, wilde ik andere mensen begeleiden en bijstaan om zicht te krijgen op hun leven.
Dus ging ik coachopleidingen volgen, deed veel bijzondere ervaringen op, ging de diepte in, ontwikkelde mij in mijn holistische kijk op het leven.
Hierbij gaf ik nu echt ruimte geven aan mijn visie dat het leven oneindig is, hierbij voelende dat er altijd de mogelijkheid is tot ontwikkeling en verandering, tot evolutie.

In mijn ontwikkeling zijn er diverse opleidingen en leraren die mij enorm hebben geholpen de verbinding en de verdieping in te gaan, zowel op persoonlijk vlak als professioneel.
Bij de Academie voor Coaching en Counseling breidde ik mijn basisvaardigheden in de praktijk uit.
De Bridgeman Academy bood me de Transformatie coach opleiding. Met (o.a.) de teachers Robert Bridgeman, Altazar Rossiter en Rianne Manten maakte ik grote stappen, legde een stevig fundament. Mijn holistische kijk kreeg er alle ruimte, mijn spirituele zijn kon (eindelijk) naar buiten komen.

In de Jaartraining ‘De weg van het Wiel van Maarten Oversier bracht mij de verdieping om echt tot de kern, de wortel te komen. Voorouderheling alsmede Regressie- en reïncarnatie therapie werden een belangrijk onderdeel van mijn werk.

Ondertussen volgde ik diverse verdiepingsdagen om mijzelf steeds meer gronding èn verruiming te geven. Hierin zijn de verdiepingsdagen bij Anne Verwaal met ‘From Womb to World’ heel bijzonder en bepalend voor mij geweest. Mijn bewustzijn op de geboorte imprints kwam open, en werd mijn wens op bewustzijn in ons geboorteproces te brengen helder.

Eén voor één ben ik ze dankbaar, de leraren waardoor ik kon groeien en mijn bewustzijn verruimen.
En mijn vervolgstappen kon maken om mijn medemens van dienst te kunnen zijn.

En hiermee kan ik nog beter de verbinding aangaan en ontstaat er steeds meer diepte in begeleiding van mensen die bjj mij komen met vragen of problemen op hun levenspad. Zo is het mijn wens om mijn kennis en levenservaring in te zetten en mijn medemens van dienst zijn.

Begeleiding met ‘Zicht op het Leven’ is een feit.

Wie ben ik als persoon?

Als persoon maak ik snel connectie met mensen. Ik ben rustig en kan goed luisteren, ben vriendelijk en opgewekt, betrouwbaar en integer, gedreven, en bovenal sensitief. Mijn visie is dat het leven een groot leerproces is en wij ‘een-leven-lang-leren’. Zelf leef ik dit na door telkens nieuwe mogelijkheden te zoeken, te vinden, te doen, te beleven en die mijn leven verrijken.

In mijn persoonlijke transformatieproces pelde ik beperkende overtuigingen en belemmerende lagen af. Ik ging de verdieping in mijzelf in. Ik werkte aan verruiming van mijn bewustzijn. Het resultaat is dat ik me een vrijer mens voel, lichter leef, steeds meer mijn authentieke ware zelf vind. Zo kan ik de ‘problemen’ die op mijn pad komen, vanuit een ander bewustzijn benaderen en overzien.
En nee, klaar ben ik niet; er blijft genoeg te doen in dit aardse bestaan.

Wetende dat al wat is energie is, en met mijn innerlijk spiritueel weten benader ik op een holistische wijze dat wat er is.

En zo is het voor mij mogelijk mijn wens te vervullen om bij te dragen aan een wereld waarin bewustzijnsverruiming en innerlijke vrijheid voor ieder mens toegankelijk is.

Naast mijn werk in de coachpraktijk ben ik werkzaam als verloskundig echoscopiste voor enkele echocentra en verloskundige praktijken.

En als ik niet werk, ben ik graag bij m’n gezin, ga naar buiten de natuur in, wandelend en fietsend op de Veluwezoom en door de Ijsselvallei. Ook speel ik een deuntje op m’n dwarsfluit, en pak ik wekelijks een paar uurtjes sport, yoga en meditatiemomenten.

Het is bovenal de grootsheid van het leven dat me interesseert, fascineert, waar ik me in verdiep en niet op uitgekeken raak!

Over mij

Irma Schaap is levencoach, in die rol kan ze jou helpen met problemen en vragen die je leven beïnvloeden; onder andere rondom de zwangerschap en geboorte van jouw/jullie kind. Ze zet haar ervaring als coach, therapeut en verloskundige graag in om jou te ondersteunen!

Lees verder

Lidmaatschap beroepsverenigingen, opleidingen: 

 

Contact?

Irma M. Schaap
Kloosterstraat 71
6961 WR Eerbeek

contact@irmaschaap.nl
06 – 13 40 23 26

© 2024 Irma Schaap Levenscoach | Disclaimer | Privacy verklaring
Ontworpen door Thumbs Up | Gerealiseerd door Sieronline